I torsdags var det näst sista gången på valpkursen. Oj vad fort det har gått och vad kul vi har haft! Nästa torsdag blir det avslutning med knytisfika. Dylan kunde ju redan ganska mycket när vi kom dit, men det har varit nyttigt att vara tillsammans med andra hundar, passivitetsträning, möten, inkallning osv. Vi har även fått andra mycket bra tips. Vi har köpt en ny sele som fungerar hur bra som helst på promenaderna, han drar inte alls mycket och han verkar lite lugnare ibland. Vi hårdtränar på hundmöten, så att han inte ska skälla. Jag har fått tips från valpkursen att hålla kort koppel för att Dylan ska veta att det är jag som har kontrollen (att han inte behöver agera). Det verkar faktiskt fungera ibland och jag hoppas att det ska ha god effekt. Dylan vill ju så gärna hälsa och då skäller han ibland, ibland skäller han nog för att han blir lite nervös. Vi håller tummarna för att nya selen och träningen med kort koppel ska göra susen!

Saker som Dylan kan göra på kommando nu:

- Sitt

- Ligg

- Stå

- Hoppa (genom armar)

- Snurra

- Skall

- Vacker tass

- Vänta (varsågod)

- Stanna

Ja, det är allt jag kommer på nu.. Vi får se om listan blir längre snart, han är ju så duktig :)

Här är Dylan med några av sina kompisar på valpkursen, han har på sig sitt regntäcke eftersom vi snart skulle ut i rusket. Den lilla vita hunden bakom heter Dennis och de leker så fint ihop, så vi ska hålla kontakten.

Dylan har sett snö för första gången nu, det kom inte mycket men han verkade ändå tycka att det var kul att sniffa runt i det kalla vita täcket. Det blir spännande att se hur han reagerar när det kommer ordentligt med snö!

På söndag fyller husse år och då tänkte vi väcka honom med paket och frukost på sängen :) Dylan väcker honom nog som vanligt med en blöt puss och sin kalla nos. Den lilla goskillen <3 Imorse ville inte Dylan gå upp ur sängen på morgonen när husse skulle ut med honom. Han kröp tätt intill mig och verkade måttligt intresserad av att gå ut och kissa. Jag funderar på om han kanske har lärt sig att när jag ligger kvar i sängen och Paavo går upp med honom (händer bara när han ska skjutsa Dylan till sin dagliga hundvakt, olika personer i familjen) så vet han att vi inte kommer att ses förrän mycket senare på dagen, därför kanske han försöker att stanna kvar hos mig. Vem vet, han är ju så smart!